reg staff dealers faq warranty referanser    ||   norwegian    english   
ASI Team

BJØRNAR NETELAND // Norway

Alpinisten er for andre året på rad inne i varmen på E-Cuplaget i Alpint, og oppkjøringen til ny sesong er igang. Det verste hardkjøret og grunnlaget for nye pallbestigninger legges nå midt under laksefiskesesongen - Men det er til å leve med parrerer han raskt. Hadde laksefiskesesongen vært midtvinters hadde det  vært Jeeeeevligt, så én lidenskap i hver årstid er perfekt. 

Bjørnar har jobbet knallhardt over mange år for å bli en av Norges beste alpinister. Å være ranket som verdens 50. beste i «kombien» gir mentalt boost og inspirasjon til å fortsette satsningen. Å stupe ned en fjellside på to tynne planker i 140 km/t er pr definisjon ekstremsport, og mentalt svært krevende. Det er her fluefiske kommer inn som min «mentalmedisin på blå resept» - uten bivirkninger for et villmannshode. Fluefiske er den perfekte balanserende motvekt og gjør at jeg kan ta av mye av prestasjonspresset 3-4 måneder av året. For å hevde seg i en krevende sport som alpint tror jeg det er svært viktig å fylle på med annet innhold og avlaste det mentale trykket for å kunne prestere når det virkelig gjelder! Nå - Etter fire døgn i Vosso tar jeg meg selv i at jeg ikke har tenkt alpint en eneste gang, selv om jeg har fått gjennomført alle treninger som jeg skal. 

For meg og «brodern» handler laksefiske om 100% tilstedeværelse, hvor naturopplevelsen står sentralt. Det kan vel beskrives som daglige kinder-egg fyllt med mindfullness. Far og bestefar skal ha stor del av æren for at vi nå viderefører «slektsarven» som laksefiskere. Knappe to uker gammel begynte familen å ta meg med til Norske utposter og som niåring fikk jeg min første Naustalaks på flue. 

Jeg var som de fleste andre godt opplært til å kakke «sild» i hodet. Etter har drevet aktivt slakting i vestlandselvene i 35 år, skjønte faderen at villakstammene lå dårlig ann. Oppvåkningen kom, og som godt forbilde dro han oss med på C&R fiske i veldig ung alder. Både han og bestefar skal ha all honnør for å ha konvertert til bærekraftig fiske. Nå er «familiefiske" ren opplevelse og «kein freeze». 

I Jølstra fikk vi i perioder mye laks. Men denne måtte gjennutsettes, slik var reglene - og med dem kom også holdningene til bærekraftig forvaltning. Jeg har full respekt for at folk har ulike holdninger til C&R, men selv har gjennutsetting kommet helt naturlig som endel av forvaltningspolitikken i Jølstra og andre elver.

Ingenting føles så bra som å sette ut en 12kg hofisk med 16.000 framtidige laksebarn! Denne ene fisken kan i teorien glede 10titalls laksefiskende barn eller barnebarn om 6-8år. Så her kommer oppfordringen til de som ikke har gitt seg ut på C&R fiske, PRØV DET!

På kort tid har Neteland brothers blitt forbilder for mange fluefiskere som assosierer seg med måten å praktisere fisket på. Det som gjennkjenner Neteland Production-filmene er at de har en tydelig signatur. Upretensiøse i formen, men oser av lidenskap og «pure» glede sett fra et fluefiskerperspektiv. På den måten har brødrene vunnet manges hjerter for sin ærlige formidlingsform. 

Vi har jo alltid hatt som mål å inspirere andre på vår alder, og da er det en veldig god følelse å få cred for det vi gjør.