reg staff dealers faq warranty referanser    ||   norwegian    english   
ASI Team

Anne Engholm // Norway

Anne er oppvokst i en familie som alltid har høstet av naturen og vært opptatt av friluftsliv. Som med de fleste andre preger barndommen voksenlivet fortsetter hun. Bosatt i en liten bygt omkranset av storslått natur ble friluftslivet helt naturlig. Som liten satt jeg ofte i ryggsekken til pappa, og jeg har blitt fortalt at jeg holdt i en fiskestang før jeg kunne gå.

Gjennom jobben som lærer på en spesialskole med hovedvekt på friluftsliv blir den 30- 50 døgn i telt hvert år - sommer som vinter. Målet er å bygge gode verdier i livene til ungdommene på skolen, noe som føles meget meinigsfullt sier Anne. 

Selv opplever jeg at fiske = rekreasjon. Å rusle ned til en jomfru-elv grytidlig om morgenen er forbundet med stor spenning og tilstedeværelse. Gjennom å åpne alle saneser blir inntrykkene både sterkere og mere betydningsfulle. Jeg er heldig å ha en likesinned samboer, med mange av de samme interesene. Og da er det lettere å få aksept for at utøvelse av friluftsiv er essensiellt.

Vi må ta tiden tilbake! Det er blitt så «inn» med mindfullness, og det er akkurat det jeg opplever hver gang jeg ta med fluestangen og drar til elva en tidlig morgen. 

- Jeg kjenner at jeg lever og er ufattelig heldig som for lov å ta del i naturen og alt den har å gi.

Noen ganger er det så stille at man hører sin egen puls. Alle sansene virker så inntenst, lukten av gress, synet av markblomster og lyden av rennende vann. Elva som bruser, småfugler som kvitrer, myggen som surrer, eller sommerfuglen som du nesten kan høre lande på en nydelig ballblom.  

Å sitte ved elva å studere den, nyte ren luft, finne frem rett flue og kjenne at spenning øker når jeg gjør mine første kast er mindfullness i ordets rette forstand… Så kommer laksehugget som setter adrenalinet i kok og gir en følelse som bare MÅ oppleves. En følelse av at man virkelig lever! 

Hvorfor er det ikke flere jenter dere ute som vil oppleve dette! Alt du trenger er bare å ta tiden tilbake og entre elven med en fluestang. Oppfordringen kommer det fra en engasjert friluftsdame som har funnet sin lidenskap.