reg staff dealers faq warranty referanser    ||   norwegian    english   
ASI Team

STENER SKOGMO // TEAMLEDER

Federation of fly fishers // Helt siden jeg tok initiativet til å starte Trondheim fluekasteklubb i 1991, har jeg drevet med kasteinstruksjon. Hver søndag gjennom hele vinteren hadde vi kastetreninger innendørs, der jeg og et par andre fungerte som instruktører. Jeg fikk organisert et instruktørkurs gjennom Norges Castingforbund, der vi lærte litt grunnleggende om å lede aktiviteter. Jeg lette videre etter en bedre utdanning som kunne gjøre meg til en bedre pedagog, og tok først en EFFA eksamen i 1998. Dette var mer rettet mot pedagogisk arbeid for å gjøre fluekasting tilgjengelig for alle,  og for at instruktørene skulle snakke samme språk uansett hvor i verden man kommer. Senere tok jeg også IFFF eksamen, Master Flycasting Instructor og Double Hand Casting Instructor hos IFFF.  Dette har vært utrolig nyttig.  Det gir en stor tilfredsstillelse å se stjerner i øynene til en elev som plutselig mestrer fluekastingen bedre.

15 somre // Guiding i Norske lakseelver har vært en god læringsprosess for meg. 15 somre har jeg arbeidet for å optimalisere andres sjanser til å fange en laks på flue. I Gaula, Stjørdal, Namsen, og Bjøra, og ikke minst Orkla. Dette har gitt meg en enorm erfaringsbank når det gjelder laksefiske, og likevel har jeg ikke gått lei. Det er alltid mer å lære i dette gamet…

Første gang jeg så ArcticSilver-stangen sperret jeg selvsagt opp øynene. Free-Flex-håndtaket lignet ikke på noe jeg hadde sett før, men jeg kjente igjen grunntanken med konseptet. Som kasteinstruktør og kursholder har jeg selv proklamert overfor entusiastiske kursdeltakere at kraftreservene sitter i stangens bunndel. Så jeg ”kjøpte” argumentene fra Innovatøren om hvorfor håndtaket så ut som det gjorde. Under praktisk fiske og under konkurransekasting er det alltid det vi forsøker å gjøre; lade stanga dypt.

Da jeg for kort tid siden fikk sjansen til å teste ArcticSilvers Free-Flexstenger på laksefiske på Nedre Kåsen i Gaula, kjente jeg umiddelbart at det var samsvar mellom teori og praksis: Selv om jeg hadde store forventninger til konsept pga mye positiv medieomtale i sommer fungerte det nesten bedre enn forventet. Etter mange år i dette gamet ser jeg her en spire til noe som kan bli stort. Det er ingen tvil om at Free-Flex innovasjonen gjør det mulig å kaste langt med mindre kraftbruk. Uten å ha gjort fysiske målinger på dette, kjennes det ut som om jeg kan redusere kraftbruken med hele 15-20%. Mitt første møte med Free-Flex følelsen var simpelt hen et ”Magic moment”.

Håndtaket føltes litt grovere enn hva jeg er vant til, men etter kun få kast var ikke dette noe tema lengere. Jeg kjøpte oppfinnelsen til Robert Selfors der og da, og når en teamleder var ønsket var jeg nødt til å melde min interesse; dette vil jeg gjerne være med på, for dette blir en spennende reise!